Oszlár, Petőfi út 11.

+36 49/ 540-489

ÜDVÖZÖLJÜK

OSZLÁR

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

utroja0képe aPixabay -en

Tisztelt Lakosság!

A MiReHuKöz Nonprofit Kft. ezúton tájékoztatja Önöket, hogy Oszlár településen a tavaszi lomtalanítási akciót 2015. március 26-án valósítjuk meg.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az alábbi lomtalanítási szabályok betartásával helyezzék ki az elszállítani kívánt lomokat:

  • A lomtalanítás a meghirdetett napon reggel 6 órától kezdõdik és tart a napi útvonaltervben szereplõ utcák befejezéséig.
  • A háztartásban keletkezett lomot az ingatlan elõtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon kell kihelyezni a lomtalanítás reggelén, hogy a célgépek és a dolgozók könnyen meg tudják közelíteni, és a rakodás biztonságosan, és balesetmentesen, kézi erõvel végezhetõ legyen.
  • A lomtalanítás során a nagy darabos, azaz a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyûjtõedény méreteit meghaladó lom hulladék kerül elszállításra, továbbá az apróbb méretû lomokat kérjük zsákban, vagy dobozban kihelyezni a szétszóródás megelõzése érdekében.
  • A nagyméretû lomokat (pl. nagyobb ágy, szekrény, ülõgarnitúra) szétszedett állapotban kell kihelyezni, úgy, hogy az kézi erõvel könnyen mozgatható legyen.
  • A kikészített lomokat a Közszolgáltató a jelzett idõpontban szállítja el. A késõbb kirakott nagydarabos hulladékot a Közszolgáltató nem szállítja el.
  • Az egyéb módon kihelyezett hulladék nem kerül elszállításra.
  • A Szolgáltató egy helyrõl csak egy alkalommal szállít el lomot.

A lomtalanítás során közterületre helyezett hulladék a Közszolgáltató tulajdonát képezi, így annak Közszolgáltatón kívüli bárki más által történõ elszállítás jogtalan eltulajdonításnak minõsül!

A lom továbbra sem tartalmazhat háztartási hulladékot, veszélyes anyagot tartalmazó fémhulladékokat, azbesztet tartalmazó hulladékokat, veszélyes anyagokat tartalmazó faforgácsot, oldószereket, szerves oldószereket, savakat, lúgokat, nehézfém tartalmú hulladékot, olajos rongyokat, fáradt olajat, olajszûrõket, fertõzõ hulladékokat (állati tetem, trágya), gyógyszereket, éles-hegyes eszközöket (injekciós tûk, fecskendõk, vágó-szúróeszközök), permetszereket és azok dobozait, építési törmeléket, épület bontásból származó hulladékot, gumiköpenyt, autóbontásból származó hulladékot, autóroncsokat, elektronikai hulladékot.

A lakosság részére továbbra is lehetõség van elektronikai hulladék, építési törmelék, zöldhulladék, veszélyes hulladék, gumiabroncs leadására a miskolci hulladékudvarok egyikében. Bõvebb tájékoztatást a honlapunkon www.mirehukoz.hu találnak.

Környezetünk megóvása érdekében köszönjük a lomtalanításban való közremûködésüket!

 

<< vissza