Oszlár, Petőfi út 11.

+36 49/ 540-489

ÜDVÖZÖLJÜK

OSZLÁR

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

utroja0képe aPixabay -en

VIII. Falunap

2007. július 28-án került megrendezésre a VIII. Oszlári Falunap.

Az utóbbi évekhez hasonlóan idén is csodálatos idõjárás kísérte a község legnagyobb rendezvényét a Falunapot.

A megnyitó elõtt elkezdõdött a program sorozat a már hagyományosnak mondható fõzõversennyel. Bár kevés versenyzõ állt a bográcsok mögé - talán a túl meleg idõjárásnak is köszönhetõen - mégis jó hangulatot teremtettek, melyet a zsûri természetesen díjazott is.

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is Ökumenikus Istentisztelet volt 11 órai kezdettel a helyi Református Templomban, melyen az ünnepi hangulatot emelte a Tiszaújvárosi Református Kórus csodálatos hangversenye Birtalan Judit karnagyasszony vezetésével, melyet ezúton is megköszönünk. A templomban a szokatlanul nagy meleg ellenére is mindenki örömteli szívvel távozhatott.

A Községháza udvarán már a megnyitóval folytatódott a falunapi program.

Tóth Zoltán polgármester köszöntõjét követte Kovács Tibor Országgyûlési Képviselõ Úr ünnepi beszéde, melyben kihangsúlyozta az ilyen rendezvény szükségességét egy kis település életében, ezt követõen megnyitotta a VIII. Oszlári Falunapot.

13.00 órától a Tiszaújvárosi Tûzoltóság közremûködésével a volt posta udvarán fergeteges "habparty"-ra vártuk a kicsiket, a nagy melegben nem maradt el a várt hatás.

14.00 órától egy órán keresztül szórakoztatta a közönséget Horváth Béla és népi zenekara kíséretében Bajor Zita mûvésznõ csodálatos hangjával és gyönyörû magyar nótákkal. Amíg szólt a nóta a színpadon, addig a lakosságot és a meghívott vendégeinket babgulyással kínáltuk a megterített asztaloknál, melyet konyhai dolgozóink készítettek. Közben a hivatalban is folyt a "munka", ugyanis a Falunapra meghirdetett süteménysütõ versenyre nevezõ háziasszonyok finomságait a szakértõ zsûri kóstolgatta. Bevallották, hogy nem volt könnyû dolguk a sok finomság közül választani, szám szerint 9 résztvevõ 18 féle süteménye versenyzett. Egy elsõ, három második, három harmadik helyezést és két különdíjat osztott ki a zsûri. A sütemények az asztalokra kerültek a vendégek elé, akik szintén "díjazták" a finom falatokat.

15.00 órától a tervezett bohócmûsor technikai okok miatt elmaradt. Ígéretet kaptunk arra vonatkozóan, hogy még ez év folyamán kárpótolják a gyerekeket a bohócok egy mûsorral.

Ez idõ alatt került sor a versenyek eredmény hirdetésére. Szintén hagyományõrzõ volt  a településszépítõ versenyre történõ felhívás, melynek során szinte a község teljes lakossága még odafigyelõbben gondozta portáját, szépítette elõkertjét és az utcafront rendezettsége is döntõ volt a falunapot megelõzõ napon történt zsûrizésnél. A zsûriben a lakosságtól teljesen független személyeket hívtunk meg, így pártatlan döntés született. Egy elsõ, három második, és három harmadik helyezett lett hirdetve és díjazva, valamint a közterület rendezésért is kiosztottak egy külön díjat. Itt is nehéz volt a zsûri dolga, mert további akár 20-30 telek is végezhetett volna ezeken a helyeken, mert olyan szépen gondozzák, de a verseny már csak ilyen, hogy választani kell. Egy volt a fontos, hogy végeredményeképpen a községünket végigjárva egy-két telket kivéve szép, rendezett környezetben érezhetjük magunkat.

Az eredményhirdetés után K-Roy szórakoztatta az egybegyûlteket örökzöld dallamokkal és világslágerekkel. A karaoke versenyt megelõzve lépett a színpadra a Két zsivány együttes, mely fergeteges hangulatot varázsolt a színpadon, sõt még a közönség soraiban is. Mulatós zenéjükkel, valamint sokszínûségükkel emlékezetes mûsort adtak talán minden korosztálynak.

Karaoke versenyen mérkõztek meg ezt követõen a vállalkozó szellemû vendégek. Igazi jó hangulatot teremtettek, fõleg a már második falunapon fellépõ 3 és fél éves Seregi Ernõke, aki két dalt is elénekelve lepte meg a közönséget. Nagy tapssal jutalmazták és természetesen itt sem maradt el a szervezõk általi díjazás sem.

A napi programokat a bál zárta, melyet szokásos helyen a községháza udvarán tartottunk és a talpalávalót a Vídia együttes szolgáltatta.

Éjfélkor kezdett el cseperegni az esõ, mintha tudta volna az idõ is, hogy végéhez közeledünk a Falunapnak.

Utoljára említem meg a közel sem utolsónak számító hagyományõrzõ kiállítást, amelyet a helyi alkotók munkáin kívül színesítettek a Tiszapalkonyai Foltvarrókör kiállított mûvei is. A régi fényképeken láthattuk az egykori Oszlárt, a többi fotó a közelmúlt eseményeit elevenítette fel 2004-tõl  napjainkig. Számos kézimunka árulkodik az itt élõ emberek tehetségérõl, melyet ez évtõl a helyi foltvarrókör próbál szervezett formában is továbbfejleszteni. Természetesen az általuk készített alkotások is kiállításra kerültek. Láthattunk szebbnél szebb asztali terítõket, párnákat, ágytakarót, gobelin és keresztszemes faliképeket. Több rajz is kiállításra került, melyet tehetséges fiataljaink készítettek. A teljesség nélkül tudtam csak említést tenni az ott látottakról, azt látni kellett.

Megköszönjük mindazoknak, akik segítettek az elõkészületi munkákban, valamint akik hozzájárultak ahhoz, hogy így sikerült megrendeznünk a falunapot.


Támogatóink:
Tiszaújváros Kistérség Többcélú Társulása  
OTP Bank Nyrt.     
ÉMÁSZ Nyrt.
TVK Zrt.      
Borsodvíz Kft.     
Vízépítõ Mérnöki Kft     
Tóth Zoltán és családja
Tiszaújvárosi Tûzoltóság
LIDL Magyarország Logisztikai Központ Hejõkürt
Nagy József
Volán Zrt.
Vida és Társa Bt.
Tomi Market Bt.
BB Hajstúdió
Larix faiskola Nyékládháza
Oszlárért Alapítvány
SemKer Kft
Dorogi Magánsütöde Kft.
Földesi Erzsébet
Lükõ Henrietta
Tiszapalkonyai Foltvarrókör
Oszlári Foltvarrókör