Oszlár, Petőfi út 11.

+36 49/ 540-489

ÜDVÖZÖLJÜK

OSZLÁR

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

utroja0képe aPixabay -en

Elhelyezkedés

Oszlár Borsod-Abaúj-Zemplén megye dél-keleti részén, a csodálatos természeti környezetû Holt-Tisza partján, Tiszaújvárostól alig 8 km-re, Miskolctól mintegy 35 km-re fekvõ kis település.

Közúton több útvonalról is kedvezõen megközelíthetõ: Budapest-Füzesabony-Polgár-Debrecen viszonylatú M3-as autópályáról a hejõkürti leágazásnál lehajtva /3 km-re/.
A Tiszaújváros felé haladó 35-ös útról két letéréssel is megközelíthetõ a falu: Sajószögednél lévõ elágazásnál Hejõbábán keresztül, vagy a tiszaújvárosi elágazásnál Tiszapalkonyán keresztül.

A településnek közvetlen vasútállomása nincs, de a Tiszaújváros-Nyékládháza vonalon Tiszaújváros állomáson kell leszállni, ahonnan a település busszal közelíthetõ meg.

Az M3 autópálya a csomópontjaival együtt a Nemzeti Autópálya Rt. beruházásában valósult meg, mely 2002. november 25-én, míg az Oszlárt és Tiszapalkonyát  elkerülõ út 2006 szeptemberében került forgalomba helyezésre.
Az elkerülõ út elkészültéig nagyon megnövekedett a község átmenõ forgalma, ma viszont már szinte pihenõövezetben érezheti magát a lakosság.

Miskolcról, valamint Tiszaújvárosról naponta több buszjárat közlekedik, mely a települést a megyeszékhellyel és a megye egyik legdinamikusabban fejlõdõ városával szorosan összekapcsolja.

A helyi tömegközlekedés a közutakra terhelõdik.
A tömegközlekedés nagy részét a VOLÁN helyközi autóbusz járatai bonyolítják, illetve a falugondnoki busz járat segít a szomszédos települések megközelítésében.

A helyközi járatok lehetõvé teszik a szomszédos települések megközelítését, illetve az Eger-Nyíregyháza távolsági busz jelent nagyobb térségi kapcsolatot. A megyeszékhellyel, Miskolc várossal nincs közvetlen autóbusz járat kapcsolat. Miskolc Tiszaújváros, vagy Mezõcsát városokon keresztül érhetõ el.