Oszlár, Petőfi út 11.

+36 49/ 540-489

ÜDVÖZÖLJÜK

OSZLÁR

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

utroja0képe aPixabay -en

Tisztelt Lakosság!

Az Országos Mentõszolgálat és az Ügyeleti szolgáltató tájékoztatja Önöket a központi orvosi ügyelet irányítási rendszerének változásáról.

2013. október elsõ napjától az Ügyeletei Szolgáltató és az Országos Mentõszolgálat a sürgõsségi betegellátás hatékonyságának fokozása, a párhuzamos hívások számának csökkentése, valamint az azonnali elérhetõség biztonságának javítása érdekében ügyeleti irányításra együttmûködési szerzõdést kötött.

A közös diszpécserszolgálat és mentésirányítási rendszer mûködésének elõnyei:

1, Az ügyeleti ellátás területén mûködõ mentõállomás teljes vagy részleges integrációban együttmûködik a központi ügyeleti központtal, mely során

  • folyamatos hozzáférhetõséget biztosít,
  • a kórkép súlyossági fokozata szerint biztosítja az ellátást,
  • közvetlen kapcsolatot biztosít a szolgáltatón belüli és szolgáltatók közötti hatékony együttmûködéshez (tetra - rádiórendszer)

2, Egységes, gyorsan elérhetõ sürgõsségi hívószámon a lakosság segítséget hívhat. Egy hívás kezdeményezésével az ügyelet és a mentõszolgálat egy idõben elérhetõ. Így a beteg egy belépési ponton keresztül kerül kapcsolatba az ellátókkal és egyértelmû beteg utakon át jut el szükség esetén a fekvõbeteg ellátó intézménybe.

Ügyeleti hívószám: 06-46/477-104

3, Bejelentéskor a mentésirányítás egységes kérdezési és szakmai elvek figyelembevételével dönt a riasztandó sürgõsségi egységrõl (kivonuló ügyeleti szolgálat, kiemelt mentõegység, esetkocsi, rohamkocsi). A szolgálatirányító a rendelkezésre álló információk alapján a beteg feltalálási helyéhez legközelebbi és a legfelkészültebb egységet küldi a beteg segítségére.

4, Amennyiben a bejelentéskor egészségügyi tanácsadásra van szüksége az irányítás ebben is a segélyhívó rendelkezésére áll.

5, A bejelentõnek, amennyiben panaszai megengedik, az irányítás felajánlja az ügyeleti ambulancia felkeresését. Az ügyeleti körzethatárokon belül mûködõ ügyeleti AMBULANCIÁK (felnõtt és gyermekek számára) igénybe vehetõk az alábbi címeken:


Tiszaújváros Városi Rendelõintézet
Központi Ügyelet
Tiszaújváros, Bethlen G. út 11-13.

 

 


<< vissza