Oszlár, Petőfi út 11.

+36 49/ 540-489

ÜDVÖZÖLJÜK

OSZLÁR

HONLAPJÁN

KELLEMES BÖNGÉSZÉST!

utroja0képe aPixabay -en

Felújítják a Kultúrházat Oszláron

Részben megújul a múlt század elején épült, azóta is közösségi célokat szolgáló Kultúrház Oszláron. Az épület külsõ felújítását az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében, az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alap falumegújítás és fejlesztés jogcímére beadott sikeres pályázat teszi lehetõvé.

Elsõdleges szempont, hogy az épületet a kivitelezõ szerkezeti-statikai szempontból megerõsítse, hiszen annak állapota az elmúlt években jelentõsen leromlott, a csapadékvízre rendkívül érzékeny vályogfalat kívülrõl érõ, nem megfelelõen kialakított vízelvezetés miatt.

Az épület külsõ falazatát ezért teljes egészében téglára cserélik és a fagerendás födémszerkezeten is jelentõs munkákat kell elvégezni. Az épület egyik sarkán pedig - a kivitelezés egyik elsõ lépéseként - pótolni kellett a hiányzó alapozást.

Az átépítésre kerülõ falazat anyaghasználata megfelel a hatályos jogszabály szerinti hõtechnikai és energetikai követelményeknek, ezért homlokzati hõszigetelést nem kell alkalmazni.

Ugyanakkor - a késõbbi, gazdaságos üzemeltetés érdekében - a födémszerkezetet szigetelik, és új nyílászárókat építenek be.

Az épület környezetében parkosítást végeznek majd el, illetve összesen 27 db parkolót alakítanak ki, melyek közül egy akadálymentesített lesz.

Mivel a jelenlegi kiírásban nem volt lehetõség arra, hogy az épület belsõ részét is felújítsák, ezért az önkormányzat további uniós forrásokat is keres annak érdekében, hogy a belsõ tereket is rendbe tudják tenni.

Így a késõbbiekben - teljesen megújulva - faluházként, tájházként és helytörténeti kiállítótérként kívánják majd üzemeltetni a Kultúrházat.

Az önkormányzat a sikeres pályázat eredményeként az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében, az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból 100 %-os nettó finanszírozásként 18.792.559 Ft-ot nyert el a Kultúrház külsõ felújítására.

Az önkormányzatnak önerõként az ÁFA összegét, mintegy 5 millió forintot kell biztosítania, így a teljes beruházási összeg közel 24 millió Ft.

A kivitelezés tervezett befejezési dátuma: 2012. augusztus 4.

Bõvebb információ:
BV Média Bt.-Eleven Televízió
Vukovich Ákos kapcsolattartó
Telefon: 30/296-8854
E-mail:
eleven.televizio@gmail.com

 

fotók >>

<< vissza